Το δικό μας ταξίδι

Τα δικά μας γευστικά ταξίδια, τα Παιχνιδομαγειρέματά μας, τελείωσαν για φέτος με ένα ταξίδι στην Ιταλία! Τα παιδιά μαγείρεψαν μια μακαρονάδα κι έφτιαξαν ένα δροσερό και υγιεινό παγωτό.

Πάμε να σας δώσω την συνταγή και να πάρετε μια μικρή γεύση από όσα έγιναν στο τελευταίο μας ταξίδι;


Ήταν όλοι πιστοί στο ραντεβού τους! Η συνάντηση ξεκίνησε με μια μυστική σύσκεψη. Οι γονείς αποχώρισαν από την αίθουσα και τα παιδιά αποφάσισαν πώς θέλουν να οργανωθούν τα μαγειρέματα της επόμενης χρονιάς. Αυτό θα σας το κρατήσουμε έκπληξη!

Και ήρθε η ώρα να μαγειρέψουμε! Όταν ταξιδεύεις Ιταλία, τι ξέρεις πως θα φας; Μακαρονάδα φυσικά. Η δική μας μακαρονάδα δεν μπορούσε να μην έχει και λουκάνικο. Ήταν άλλωστε παραγγελία του μικρότερου σεφ της ομάδας. 


Σημειώστε τα υλικά!

Υλικά για την Μακαρονάδα
Λουκάνικο Φρανκφούρτης κομμένο (ποσότητα εξαρτάται από άτομα)
Κόκκινη πιπεριά
Κρεμμύδι
Φρέσκια τομάτα ή χυμός
Αλάτι και πιπερι
Βασιλικός
Κόλιανδρος
Μακαρόνια



Σοτάρουμε για μερικά λεπτά σε ελαιόλαδο το λουκάνικο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον τοματοχυμό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε την σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.


Η Χρυσούλα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Πώς γιορτάζεις το καλοκαίρι σε κάθε γωνιά του πλανήτη; Με παγωτό φυσικά! Παρέα λοιπόν με τα παιδιά έφτιαξαν κι ένα πολύ εύκολο και υγιεινό παγωτό με γιαούρτι.


Υλικά για το Παγωτό
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 φλυτζάνια παγωμένες φράουλες
3κουτ. σούπας μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μια περίπου ώρα.

Η μέρα όμως έκρυβε και εκπλήξεις! Η Χρυσούλα είχε ετοιμάσει δωράκια για όλους τους μικρούς σεφ. 


Μια έκπληξη όμως περίμενε και την Χρυσούλα Παπαγεωργίου, τον άνθρωπο που μας πήρε από το χέρι και μας ταξίδεψε στις μοναδικές γωνιές αυτού του κόσμου. Η αγαπημένη μου φίλη EfZin Creations μαζί με τα παιδιά της χάρισαν ένα καλοκαιρινό κουτί, γεμάτο ευχές κι εικόνες για καλό καλοκαίρι, γεμάτο αγάπη κι ευχαριστώ για την υπέροχη χρονιά που μας χάρισε. 




Χρυσούλα, δεν υπάρχουν λόγια για να σε ευχαριστήσω για όλα! Ανυπομονώ για όσα θα έρθουν, για όσα το μέλλον μας επιφυλάσσει, για τις μοναδικές στιγμές που είμαι σίγουρη πως θα ζήσουμε! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων που μας φιλοξένησαν φέτος. Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά τους στα ταξίδια μας τον Φλόρη και την Ένη, τον Βασίλη, την Qudsia, την Αντιγόνη, την Λαμπρινή και την Χριστιάννα. Ευχαριστώ κι εσάς που ήρθατε στα ταξίδια μας και διαβάσατε τις συνταγές μας εδώ στο blog "Κάθε μέρα γονείς". Ας ευχηθούμε ένα γευστικό και ταξιδιάρικο καλοκαίρι κι ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την χρονιά που έρχεται.

Μέχρι τότε, πάρτε μια γεύση από όσα έγιναν φέτος: ΑλβανίαΙαπωνίαΠακιστάνΙνδίαΆγρια Δύση και Μεξικό (δυστυχώς δεν ανεβάσαμε ανάρτηση με συνταγή).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να αποθηκευσουμε την σιδερωστρα μας

Διαβάσαμε Μίλι & Μάγκνους 3: Η ληστεία της Αυτοκράτειρας

Αμέλια Ερχαρτ- εκδόσεις Παπαδόπουλος