Ο μέντορας μου - Ειρήνη Βαρδάκη

 


Mου αρέσει  να διαβάζω νέους συγγραφείς. Ηδη στο πέμπτο της μυθιστόρημα, η Ειρήνη Βαρδάκη αποτελεί μια νέα λογοτεχνική φωνή που ξέρει κάθε φορά να κερδίζει το κοινό της, καθώς σταθερά χαρακτηριστικά της γραφής της αποτελούν η καλοδουλεμένη πλοκή, ο ιδιάζων τρόπος αφήγησης και το κλιμακούμενο σασπένς.



Αυτά ακριβώς είναι και τα συστατικά του «Μέντορα», του νέου της βιβλίου, που   κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Μίνωας.  Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου το έγκλημα έρχεται σε πρώτο πλάνο ενώ το ψυχολογικό θρίλερ αποκαλύπτεται συνεχώς μέσα από τις διαφορετικές πτυχές του. Ένας μέντορας και η μαθητευόμενή του ζουν μια συγκλονιστική αγάπη, που όμως θα τους αφανίσει. Η εξαφάνισή τους γίνεται πρωτοσέλιδο και η κατανόηση της σχέσης τους απαραίτητη για την εξιχνίαση του εγκλήματος της λίμνης. Καριέρα και έρωτας ενώνονται σε ένα παζλ μυστηρίου, για την εξιχνίαση του οποίου το μόνο που χρειάζεται είναι ευφυΐα, μέχρι να διαπιστώσεις ότι ο μοναδικός σου αντίπαλος είναι η αλήθεια.

«Ο μέντοράς μου… Η τρικυμία στις σκέψεις. Νυχτερινές συναντήσεις. Κομμάτια από φως. Εκείνα που με δίδαξε. Κομμάτια δικά του. Εκείνα που μου έμαθε. Εκείνα που δεν κατάφερα να μάθω. Τα εύκολα κομμάτια, τα λάθος κομμάτια. Τα ασαφή και τα δυσνόητα. Κομμάτια του μέντορά μου. Κείμενα, γραφές, λέξεις. Ο εαυτός που μαθήτευσε πλάι του. Η εξίσωση της αγάπης μας. Χαμένα κρατούμενα, αλήθειες που πήγαν πίσω στα δεκαδικά. Αισθήματα που κρύφτηκαν πίσω από την υποδιαστολή. Ο μέντοράς μου. Τα κομμάτια μου.

Όταν όλα τελειώνουν… πάντα κάτι μένει. Αυτό δεν λένε όλοι; 

«Μια χειμαρρώδης αφήγηση με κα­ταιγιστικό ρυθμό και εξαιρετικά ενορχηστρωμένες ανατροπές, που διαβάζεται απνευστί. Η συγγραφέας για ακόμη μία φορά μας αφοπλίζει και κρατάει όλες τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση».

 Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαβάσαμε Μίλι & Μάγκνους 3: Η ληστεία της Αυτοκράτειρας

Πως να αποθηκευσουμε την σιδερωστρα μας

Αμέλια Ερχαρτ- εκδόσεις Παπαδόπουλος