ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δεν υπάρχει καλύτερη εικόνα από χαρούμενα, δραστήρια παιδιά που τρέχουν πάνω κάτω και απολαμβάνουν τον ήλιο. Μέχρι φυσικά να γυρίσουν στο σπίτι ιδρωμένα, αναψοκοκκινισμένα από τον ήλιο και με ρούχα που μυρίζουν από χιλιόμετρα.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες συμβάλλουν στην ευεξία και την υγιή σωματική ανάπτυξη των παιδιών, ενώ συγχρόνως δίνουν στις μαμάδες την ευκαιρία να πάρουν μια ανάσα και να ασχοληθούν με άλλες δουλειές χωρίς να πρέπει να έχουν το νου τους σε εκατό διαφορετικές κατευθύνσεις. Ωστόσο και η πιο υπομονετική μαμά θα δυσανασχετήσει όταν τα παιδιά επιστρέψουν από το παιχνίδι με εγκαύματα από τον ήλιο, στάζοντας από τον ιδρώτα και με ρούχα γεμάτα λάσπες, γρασίδι και λεκέδες. Δείτε μερικούς τρόπους για να είναι τα παιδιά σας δροσερά και προστατευμένα την ώρα που παίζουν στον ήλιο.
Προστασία και καθαριότητα
Πριν βγουν έξω για να παίξουν στον ήλιο, απλώστε τους αντηλιακό ειδικό για παιδιά σε γενναίες δόσεις και φροντίστε να είναι ντυμένα με βαμβακερά ρούχα που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει και απορροφούν τον ιδρώτα. Με αυτό τον τρόπο θα προλάβετε τυχόν εγκαύματα. Τα μακρυμάνικα μπλουζάκια είναι καλή ιδέα για τα παιδιά με ευαίσθητη επιδερμίδα καθώς τα προστατεύουν από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες. Για μεγαλύτερη προστασία, φορέστε τους καπέλο ή απορροφητική κορδέλα για να προστατέψετε το πρόσωπο από την άμεση ακτινοβολία και τον ιδρώτα.
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να ενυδατώνονται συνεχώς, φροντίστε λοιπόν να έχετε εύκαιρα μπουκαλάκια με νερό. Αν μάλιστα είστε σε επιφυλακή για να τα πάτε κατευθείαν στο μπάνιο με το που τελειώσουν το παιχνίδι, ακόμη καλύτερα. Το καθαρό, δροσερό δέρμα είναι υγιές δέρμα.
Η μάχη των λεκέδων
Τα υπαίθρια παιχνίδια ωφελούν την υγεία των παιδιών αλλά κάνουν το πλύσιμο των ρούχων να μοιάζει με εφιάλτη. Μην αφήσετε το θέμα της μπουγάδας να στερήσει από τα παιδιά σας τις στιγμές ξεγνοιασιάς που απολαμβάνουν στον ήλιο.
Δεν είναι κακή ιδέα να φυλάξετε μερικά από τα παλιά ρούχα των παιδιών για να τα φοράνε όταν βγαίνουν έξω για παιχνίδι. Έτσι, κι εσείς δεν θα ανησυχείτε μήπως κάνουν χάλια τα ακριβά τους ρουχαλάκια και τα βλαστάρια σας μπορούν να παίζουν άνετα, να λερωθούν ή να βραχούν.
Ευτυχώς για τις μαμάδες που πρέπει κάθε τρεις και λίγο να καθαρίζουν λεκέδες από τα ρούχα, στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που αφαιρούν αποτελεσματικά τους λεκέδες. Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις απορρυπαντικές κάψουλες Ariel Pods 3σε1 για να απομακρύνετε τους λεκέδες.
Δυσοσμία ποδιών
Πόδια και παπούτσια που μυρίζουν είναι άλλο ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε όταν τα παιδιά γυρίζουν από το παιχνίδι τους. Αν δεν πρόκειται για έντονη σωματική δραστηριότητα, μπορείτε να τους φορέσετε ανοιχτά παπούτσια όπως σανδάλια (όχι πλαστικά) που βοηθούν τα πόδια να αναπνέουν και κρατούν μακριά τις οσμές και τον ιδρώτα. Αν παίζουν συχνά ποδόσφαιρο, πηγαίνουν εκδρομές ή ασχολούνται με κάτι που απαιτεί κλειστά αθλητικά παπούτσια, καλό είναι να έχετε πολλά ζευγάρια κάλτσες από φυσικές ίνες που προστατεύουν από τις δυσάρεστες οσμές.
Η δυσοσμία των ποδιών είναι στην πραγματικότητα οι περιττές ουσίες που αποβάλλουν τα βακτηρίδια του οργανισμού μας με τη μορφή οργανικών οξέων. Με το που γυρίσουν σπίτι τα παιδιά, πείτε τους να βγάλουν τα παπούτσια τους και αερίστε τα αμέσως. Μια συνήθεια που είναι καλό να καθιερώσετε είναι να πλένουν τα παιδιά τα πόδια τους αμέσως μόλις βγάλουν τα παπούτσια τους.
Για το πλύσιμο και στέγνωμα των παπουτσιών, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Οι γονείς που δεν προλαβαίνουν να πάνε στο μαγαζί για να αγοράσουν αποσμητικό παπουτσιών μπορούν απλά να χρησιμοποιήσουν υλικά που έχουν εύκαιρα στο σπίτι όπως μαγειρική σόδα για να είναι τα παπούτσια καθαρά και να μυρίζουν όμορφα.
Με τη σωστή φροντίδα, και τα παιδιά θα απολαμβάνουν τα υπαίθρια παιχνίδια κι εσείς θα τα καμαρώνετε χωρίς να ανησυχείτε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να αποθηκευσουμε την σιδερωστρα μας

Διαβάσαμε Μίλι & Μάγκνους 3: Η ληστεία της Αυτοκράτειρας

Αμέλια Ερχαρτ- εκδόσεις Παπαδόπουλος