Αγάπη από μπισκότο- εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

 




Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα κυρίου Μάριου Βλάχου, με τίτλο ''Αγάπη από μπισκότο'' καί έχω την χαρά να σας το παρουσιάσω μέσα από το blog μου.

Ένα εύθυμο καί πολύ χαριτωμένο παραμύθι που υπόσχεται να αγγίξει τις καρδιές των μικρών παιδιών καί να τις πλημμυρίσει με μπόλικη αγάπη. Ένα παραμύθι που μιλάει για την πραγματική αγάπη . Ειδικά όταν δώσεις πραγματική αγάπη , αγάπη θα πάρεις.

Ένα παραμύθι που χάρη στην ιστορία του τα μικρά παιδιά θ'αντιληφθούν ότι η πραγματική αξία και ομορφιά των πραγμάτων συνάδει με την αγάπη που εμείς τους δίνουμε και όχι στα υλικά αγαθά.


Όταν ένα αντικείμενο το θαυμάζουμε, μόνο όταν το δημιουργούμε για πρώτη φορά με σκοπό να το δωρίσουμε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, τότε η κίνησή μας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.


Ο συγγραφέας με προσοχή και μεράκι αποτυπώνει πάνω στο χαρτί μία ιστορία οικεία, με ωραίο και απλό λεξιλόγιο. Η εικονογράφηση είναι πολύχρωμη και ζωντανή και τα παιδιά την ευχαριστιούνται.





 

''Ο κύριος Μπισκοτόπουλος έχει έναν μεγάλο στόχο: θέλει να προφτάσει να ετοιμάσει και να μοιράσει σε όλα τα παιδιά του κόσμου τη συλλεκτική σειρά μπισκότων του. Θα επιστρατεύσει όλα τα διαθέσιμα μέσα. Αλλά, η ανεξίτηλη αγάπη του για τα παιδιά και η συμβουλή του Βασιλιά Μπισκοτένιου θα είναι τελικά η κινητήριος δύναμη για να επιτύχει τον σκοπό του. Είναι σαν όλο το σύμπαν να συνωμοτεί μαζί του για να εκπληρώσει την πιο γλυκιά του επιθυμία, την Αγάπη από Μπισκότο.''

Μου άρεσε πολύ το βιβλίο γιατί εκτός του ότι διδάσκει στα παιδιά τις έννοιες της ευγνωμοσύνης, της προσφοράς, της γενναιοδωρίας, της αλληλεγγύης, της τιμιότητας και της συνεργασίας, δεν αφήνει κι εμάς τους ενήλικες να ξεχάσουμε την αξία και τη σημασία τους. Αναζητήστε το!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαβάσαμε Μίλι & Μάγκνους 3: Η ληστεία της Αυτοκράτειρας

Πως να αποθηκευσουμε την σιδερωστρα μας

Αμέλια Ερχαρτ- εκδόσεις Παπαδόπουλος